Минибус

Детални технички карактеристки

Параметри

Стандардна / Продолжена платформа*

Стандардна / Продолжена платформа**

Број на места за седење

Passenger capacity

2+1

2

5+1

5

Конфигурација на оски

4×4

4×4

Drive type

Rear

Rear

Бруто маса на возилото, kg

3,500

3,500

Маса на празно возило, kg***

1,840/2,005

1,955/2,060

Distribution of road load of GVW vehicle through tires, kg***

Front wheels

Rear wheels1,200/1,290

2,300/2,2102,240/2.155

2,900/3,500

Меѓуоскино растојание, mm

2900/3500

2,900/3,500

Ширина меѓу тркала:

Предни, mm

Задни (помеѓу средината на дуплите тркала), mm


1,700

1,560


1,700

1,560

Висина од земја до подот на возилото, mm

170

170

Минимален радиус на вртење на надворешно предно тркало, m

5.5/6.7

5.5/6.7

Maximum speed on a horizontal smooth highway, km/h***

130

130

Надземни агли (под оптоварување)

Преден (во степени)

Заден (во стапени)

22

24/17

22

24/23

Максимален агол на искачување (под целосен товар), %

26

26

Висина на утовар, mm

960/1,000

960/1,000

Внатрешни димензии на товарниот простор, mm

Должина

Ширина

Висина3,089/4,139

1,978

4002,339

1,978

400

Менувач

5 степен, мануелен

5 степен, мануелен

Капацитет за гориво, l

64

64

ШТО Е СЛЕДНО?

Како овластени застапници на ГАЗ комерцијалните возила – ние ги имаме одговорите на сите прашања. Контактирајте нè!