Кванториум е мобилен технопарк поставен на GAZelle Next платформа каде ќе се одржат серија работилници во Србија и Босна и Херцеговина

25 Сеп 2019
Нижни Новгород, 25 септември 2019 година - Кванториум, мобилна технопарк на ГАЗел Некст платформа за практични часови по природна и инженерска наука, оди на турнеја низ балканските држави. Професионалци на СБИ „Кванториум - Нижни Новгород“ ќе одржат серија работилници за учениците и учениците од областа на 3Д прототипи, ВР симулација, дрон инженеринг и светкави. Проектот започна во Нижни Новгород на церемонијата на отворање на регионалниот технопарк ГАЗ Кванториум на Корпоративниот универзитет ГАЗ.
3_Sadko_NEXT.jpg