Gazelle
next

КАПАЦИТЕТ НА
КАРГО ПРОСТОРОТ
Правоаголната форма на карго просторот овозможува зголемен капацитет од дури 12 м3. Оптималниот дизајн на основната шасија (камионска) дозволува инсталација на различни видови на надградби во зависност од потребите на корисниците и можност за зголемување на карго просторот до неверојатни 20 м3.

КАПАЦИТЕТ
Просторниот и рамен под на карго просторот е идеален за транспортирање на сите видови на роба. Карго просторот кај регуларната шасија собира 5 стандардни еуро палети, додека карго просторот кај продолжената шасија собира 6 стандардни еуро палети.

РАМЕН ПОД ВО ТОВАРНИОТ ДЕЛ
Просторниот и рамен под на карго просторот е идеален за транспортирање на сите видови на роба. Карго просторот се отвара од три страни со што обезбедува максимален пристап за утоварување.

LPG или CNG уреди
Gazelle Next може опционално да се опреми со компресиран природен гас (метан) од италијанскиот производител. Употребата на компресиран природен гас (метан) овозможува еколошка компатибилност и намалени трошоци за гориво.

НОВА ГЕНЕРАЦИЈА НА ПРЕДНА СУСПЕНЗИЈА
Gazelle Next користи модуларна шема на суспензија која ги комбинира подрамката, единицата за насочување на суспензијата, механизмот за управување и попречниот стабилизатор. Вградени се висококвалитетни компоненти на специјализирани светски производители. Независната предна суспензија на Gazelle Next моделите овозможува удобност и стабилност на патот и прицизност при возењето.

НОВА ГЕНЕРАЦИЈА НА ЗАДНА СУСПЕНЗИЈА

Сопствениот дизајн на задната суспензија вклучува нова генерација на попречни пружини и амортизери од познатиот производител Mando, со модифицирана шема на прицврстување кои овозможуваат поголема стабилност и непречено функционирање во ситуации кога возилото е целосно натоварено.

ЗАШТИТА ОД КОРОЗИЈА

Телото на Gazelle Next моделите е направено од 68 целосно галванизирани челични елементи и 16 пластични елементи, што овозможува гаранција против корозија од 8 години со неограничен број на поминати километри.

КОМПЛЕТНО НОВ СИСТЕМ НА СОПИРАЊЕ

Системот на сопирање на Gazelle Next поседува трикратно безбедносно и ефикасно ниво на сопирање. Сопирачките произведени од компанијата Mando и ABS систем произведен од компанијата Bosch. Диск сопирачките обезбедуваат максимална ефикасност при сопирањето при кратко растојание за запирање.

ИНТЕГРИРАН УПРАВУВАЧКИ СИСТЕМ

Интегрираниот управувачки систем од ZF со хидраулична асистенција во основната обвивка обезбедува одлично ракување и исправно движење по нерамни патишта, елиминирајќи ја потребата за прилагодување на управувачот.

ЗАСИЛЕНА РАМКА

Засилената (камионска) рамка овозможува употреба на возилото во секакви услови и отпорност при зголемена тежина на товар. Задната оска кај Gazelle Next моделите е со дупли тркала што овозможува еднакво однесување на возилото кога е празно и целосно натоварено.

ШТО Е СЛЕДНО?

Како овластени застапници на ГАЗ комерцијалните возила – ние ги имаме одговорите на сите прашања. Контактирајте нè!