Gazelle
next

ЗГОЛЕМЕНА 
СТАБИЛНОСТ
Активните индикатори за безбедност кај моделите Gazelle Next, беа подобрени за 8-10 % (споредбено со европската конкуренција) за безбедно маневрирање во итни ситуации. Таквиот резултат беше постигнат благодарение на променетата кинематика на предната суспензија преку новите карактеристики на амортизерите.

СИГУРНОСНИ ПОЈАСИ

Новиот дизајн на удобните сигурносни појаси од компанијата TAKATA овозможуваат врзување на возачот дури и кога тој е во обемна зимска облека.

Gazelle Next доаѓа со нов ABS систем од 9-та генерација на компанијата Bosch. Опционално може да се опреми и со ESP систем.

СОПИРАЊЕ
Времето потребно за сопирање кај Gazelle Next моделите е 5% пократко во однос на конкуренцијата, додека силата на педалата е 1.5 кг помала во однос на конкурентните модели. Површината на плочките на педалите во новите предни сопирачки е зголемена за 50%.
ВИСОКО НИВО НА ПАСИВНИ БЕЗБЕДНОСНИ СИСТЕМИ
Параметрите на системот за супсензија кои беа совршено прилагодени за сите пазари, беа оптимално избрани за да обезбедат удобност и безбедно возење. Заштитата на возачот и патниците е обезбедена со зголемената ригидност на телото и благодарение на фактот што дизајнот на главните елементи на кабината вклучуваат програмабилни зони на отпор кои обезбедуваат безбедност во случај на фронтален удар ( компаниите Comau и Magna беа вклучени во развојот на овие заштитни елементи ).
  • Зајакнати амортицери и странични прагови
  • Подобрена прегледност
  • Подобрена видливост во мракот

ПОДОБРЕНА
ПРЕГЛЕДНОСТ
Поголеми ретровизори (+30%) со греачи се инсталирани на Gazelle Next моделите со што аголот на видливост се зголеми и таканаречените “ мртви точки “ максимално се намалија. Безбедното внатрешно фиксирање и аеродинамиката на стаклата го намалува протокот на загаден воздух во кабината. Дизајнот со две точки на прицврстување ја зголемува цврстината и го намалува нивото на вибрација на стаклата.

ГРЕЕЊЕ НА НАДВОРЕШНИТЕ РЕТРОВИЗОРИ
Gazelle NEXT Моделите се опремени со греачи на ретровизори како основна опрема и опционално се опремени со електронски подесувач.

ФАРОВИ
Фаровите на Gazelle Next моделите беа произведени со употреба на Magneti Marelli делови, со што се доби поголемо поле на рефлексија и подобри параметри на осветлувањето на површината на патот. Во основната опрема се вклучени дневни светла.

ШТО Е СЛЕДНО?

Како овластени застапници на ГАЗ комерцијалните возила – ние ги имаме одговорите на сите прашања. Контактирајте нè!